Popüler Yayınlar
-
Malzemeler: 2 adet tavukgöğsü, 1 bağ semizotu, 1 adet kuru soğan, 3 yemek kaşığı margarin, 2 diş sarımsak, 2 adet domates, 1 çay bar...
-
Malzemeler: 3-4 parça tavuk biftek 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı un 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 yumurta Tuz Kızartmalık yağ ...
-
- 150 Gr Ceviz - 2 Adet Çubuk Tarçın - 100 Gr Eritilmiş Tereyağı - 1 Paket Haşlanmış Ispanak - Yarım Demet Maydanoz - 25 Gr Pudra Şe...
-
Malzemeler: 500 gr. Kemikli tavuk parçaları 1/2 kg. Patates 1 Adet soğan 4 Adet domates 3 Çorba kaşığı margarin 1/4 Su bardağı tav...
-
Malzemeler - 6 Adet Kırmızı Biber - 4 Su bardağı Sıcak Su - 6 Adet Tavuk Butu - 1 Çay kaşığı Tuz - 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık - 1...
-
Malzemeler 5 çorba kaşığı soya sosu 600 gram kuşbaşı tavuk eti 4’er adet kırmızı ve dolmalık biber 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tat...
Blog Archive
7 Ekim 2012 Pazar
Tavuklu semizotu
Malzemeler:
2 adet tavukgöğsü, 1 bağ semizotu, 1 adet kuru soğan, 3 yemek kaşığı
margarin, 2 diş sarımsak, 2 adet domates, 1 çay bardağı bulgur, yarım
adet limonun suyu, 2 su bardağı tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul
biber, tuz ve karabiber.
Tarif:
Tavuk göğüslerini küp küp kesin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Bulguru
yıkayıp, bir süzgecin içinde yıkayın. Domatesleri küp küp doğrayın.
Semizotlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra el ile küçük parçalara bölün.
Sarımsakları kıyın. Derin bir tencerede margarini kızdırıp, tavuk
etlerine renk verdirin. Tavuk renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru
soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra
içine doğranmış semizotlarını ve kıyılmış sarımsakları ekleyip,
semizotları sönene kadar kavurun. En son olarak içine yıkanmış bulguru,
limon suyunu, tavuk suyunu, doğranmış domatesi, kırmızı pul biberi, tuz
ve karabiberi ilave edip, pişirin. Pişen yemeği servis tabağına alıp,
sıcak olarak servis edin.
Etiketler:
Tavuk yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Katagoriler
- Tavuk yemekleri (6)
0 yorum:
Yorum Gönder