Popüler Yayınlar
-
Malzemeler: 2 adet tavukgöğsü, 1 bağ semizotu, 1 adet kuru soğan, 3 yemek kaşığı margarin, 2 diş sarımsak, 2 adet domates, 1 çay bar...
-
Malzemeler: 3-4 parça tavuk biftek 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı un 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 yumurta Tuz Kızartmalık yağ ...
-
- 150 Gr Ceviz - 2 Adet Çubuk Tarçın - 100 Gr Eritilmiş Tereyağı - 1 Paket Haşlanmış Ispanak - Yarım Demet Maydanoz - 25 Gr Pudra Şe...
-
Malzemeler: 500 gr. Kemikli tavuk parçaları 1/2 kg. Patates 1 Adet soğan 4 Adet domates 3 Çorba kaşığı margarin 1/4 Su bardağı tav...
-
Malzemeler - 6 Adet Kırmızı Biber - 4 Su bardağı Sıcak Su - 6 Adet Tavuk Butu - 1 Çay kaşığı Tuz - 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık - 1...
-
Malzemeler 5 çorba kaşığı soya sosu 600 gram kuşbaşı tavuk eti 4’er adet kırmızı ve dolmalık biber 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tat...
27 Ağustos 2012 Pazartesi
Tavuk Dolma
Malzemeler
- 6 Adet Kırmızı Biber
- 4 Su bardağı Sıcak Su
- 6 Adet Tavuk Butu
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 3 Adet Kuru Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
- 1 Su bardağı Pirinç
- 4 Su bardağı Sıcak Su
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Tatlı kaşığı Yenibahar
Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir cep açın. İçlerine bir çay kaşığı tuz serpiştirin. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Kuşüzümünü ayıklayıp yumuşaması için ılık suda bekletin ve süzün. Dolmalık fıstığı teflon tavada pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Soğanları soyup zardan ufak ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları kararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Pirinçleri ekleyip 10-12 dakika daha karıştırarak kavurun. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp yenibaharla tatlandırın. (Pirinçler diri kıvamda olacak) kısık ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız iç pilavı tavuk butlarının cep kısmına paylaştırın. Tavuk dolmaları cam tepsiye yerleştirin. Kırmızıbiber ve kalan 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırının kapağını arada bir açıp yemeğin suyunu kaşıkla alarak tavuk butlarının üzerine dökün. 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
- 6 Adet Kırmızı Biber
- 4 Su bardağı Sıcak Su
- 6 Adet Tavuk Butu
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 3 Adet Kuru Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
- 1 Su bardağı Pirinç
- 4 Su bardağı Sıcak Su
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 1 Tatlı kaşığı Yenibahar
Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir cep açın. İçlerine bir çay kaşığı tuz serpiştirin. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Kuşüzümünü ayıklayıp yumuşaması için ılık suda bekletin ve süzün. Dolmalık fıstığı teflon tavada pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Soğanları soyup zardan ufak ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları kararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Pirinçleri ekleyip 10-12 dakika daha karıştırarak kavurun. Kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp yenibaharla tatlandırın. (Pirinçler diri kıvamda olacak) kısık ateşte 5 dakika pişirip ocaktan alın. Hazırladığınız iç pilavı tavuk butlarının cep kısmına paylaştırın. Tavuk dolmaları cam tepsiye yerleştirin. Kırmızıbiber ve kalan 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırının kapağını arada bir açıp yemeğin suyunu kaşıkla alarak tavuk butlarının üzerine dökün. 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
Etiketler:
Tavuk yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Katagoriler
- Tavuk yemekleri (6)
0 yorum:
Yorum Gönder