Popüler Yayınlar
-
Malzemeler: 2 adet tavukgöğsü, 1 bağ semizotu, 1 adet kuru soğan, 3 yemek kaşığı margarin, 2 diş sarımsak, 2 adet domates, 1 çay bar...
-
Malzemeler: 3-4 parça tavuk biftek 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı un 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 yumurta Tuz Kızartmalık yağ ...
-
- 150 Gr Ceviz - 2 Adet Çubuk Tarçın - 100 Gr Eritilmiş Tereyağı - 1 Paket Haşlanmış Ispanak - Yarım Demet Maydanoz - 25 Gr Pudra Şe...
-
Malzemeler: 500 gr. Kemikli tavuk parçaları 1/2 kg. Patates 1 Adet soğan 4 Adet domates 3 Çorba kaşığı margarin 1/4 Su bardağı tav...
-
Malzemeler - 6 Adet Kırmızı Biber - 4 Su bardağı Sıcak Su - 6 Adet Tavuk Butu - 1 Çay kaşığı Tuz - 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık - 1...
-
Malzemeler 5 çorba kaşığı soya sosu 600 gram kuşbaşı tavuk eti 4’er adet kırmızı ve dolmalık biber 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tat...
27 Ağustos 2012 Pazartesi
Hamurlu Tavuk
- 150 Gr Ceviz
- 2 Adet Çubuk Tarçın
- 100 Gr Eritilmiş Tereyağı
- 1 Paket Haşlanmış Ispanak
- Yarım Demet Maydanoz
- 25 Gr Pudra Şekeri
- 2 Diş Sarımsak
- 3 Adet Tavuk Butu
- Yarım Çay kaşığı Toz Zencefil
- Yarım Çay kaşığı Yenibahar
- 4 Adet Yufka
- 4 Adet Yumurta
- Yarım Çay kaşığı Zerdeçal
- Kararında Karabiber, Tuz
Fırını 210 dereceye getirin. Tavukları yıkayıp kurulayın. Bir tencerede zeytinyağı ile önce derili tarafları pişecek şekilde her 2 tarafı da altın rengi olana kadar pişirin . Bu arada tuz, zerdeçal, zencefil, yenibahar ve karabiberle tatlandırın. Dışlarının rengi dönünce tavukların yarısını kapatacak şekilde su ekleyin. Tarçın çubukları ve sarımsakları koyun. Yaklaşık 40 dakika kadar tavuklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Ispanakları sıcak suda 2 dk. haşlayın. Tavuk piştikten sonra küçük parçalara ayırın. Derisini kullanmayın. Tencerede kalan tavuk suyunu kenarda soğumaya bırakın. 4 adet yumurtayı çırpıp, ılınmış tavuk suyuna ekleyin. Katılaşana kadar devamlı karıştırarak çırparak orta ateşte pişirin. Ateşten indirmeden 1-2 dk. önce ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Fırın koyacağınız (varsa kelepçeli kek kalıbını) yağlayın. Her katı erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak, 4 yufkayı, kenarları kaptan taşacak şekilde yerleştirin. Kenarlarını ıslak mutfak havlusuna havluyla sararak 10 dk. fırında pişirin. (bu sekilde tabanını pişirmiş ama kenarlarını ve üstüne kapatacağımız katmanları pişirmemiş olacağız) Bu arada cevizleri, pudra şekeri ile öğütün. Yufkaları fırından çıkardıktan sonra, ıslak havluları kenara ayırın. Cevizin yarısını yufkanın tabanına yayın. Sonra didiklenmiş tavuğun yarısını koyun. Ispanakların hepsini ekleyin ve kalan tavuğu koyun. Yumurtalı karışımı, tavukların üstüne boşaltın. En son kalan pudra şekerli cevizi ekleyin. Yanlardan taşan yufkaların aralarına yağ sürerek üst üste kapatın. Cok fazla kat olmasını istemiyorsanız üstüste gelen yufkalardan bazı parcaları kopartıp kenara ayırın. Yufkanın en üstünü iyice yağlayın. Üstü kızarana kadar 20-25 dk. Pişirin 210 derecede, daha sonra dereceyi 180 dereceye getirip 10-15 dk. daha pişirin. Arzuya göre üstüne, pudra ve tarçın serperek servis edebilirsiniz.
- 2 Adet Çubuk Tarçın
- 100 Gr Eritilmiş Tereyağı
- 1 Paket Haşlanmış Ispanak
- Yarım Demet Maydanoz
- 25 Gr Pudra Şekeri
- 2 Diş Sarımsak
- 3 Adet Tavuk Butu
- Yarım Çay kaşığı Toz Zencefil
- Yarım Çay kaşığı Yenibahar
- 4 Adet Yufka
- 4 Adet Yumurta
- Yarım Çay kaşığı Zerdeçal
- Kararında Karabiber, Tuz
Fırını 210 dereceye getirin. Tavukları yıkayıp kurulayın. Bir tencerede zeytinyağı ile önce derili tarafları pişecek şekilde her 2 tarafı da altın rengi olana kadar pişirin . Bu arada tuz, zerdeçal, zencefil, yenibahar ve karabiberle tatlandırın. Dışlarının rengi dönünce tavukların yarısını kapatacak şekilde su ekleyin. Tarçın çubukları ve sarımsakları koyun. Yaklaşık 40 dakika kadar tavuklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Ispanakları sıcak suda 2 dk. haşlayın. Tavuk piştikten sonra küçük parçalara ayırın. Derisini kullanmayın. Tencerede kalan tavuk suyunu kenarda soğumaya bırakın. 4 adet yumurtayı çırpıp, ılınmış tavuk suyuna ekleyin. Katılaşana kadar devamlı karıştırarak çırparak orta ateşte pişirin. Ateşten indirmeden 1-2 dk. önce ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Fırın koyacağınız (varsa kelepçeli kek kalıbını) yağlayın. Her katı erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak, 4 yufkayı, kenarları kaptan taşacak şekilde yerleştirin. Kenarlarını ıslak mutfak havlusuna havluyla sararak 10 dk. fırında pişirin. (bu sekilde tabanını pişirmiş ama kenarlarını ve üstüne kapatacağımız katmanları pişirmemiş olacağız) Bu arada cevizleri, pudra şekeri ile öğütün. Yufkaları fırından çıkardıktan sonra, ıslak havluları kenara ayırın. Cevizin yarısını yufkanın tabanına yayın. Sonra didiklenmiş tavuğun yarısını koyun. Ispanakların hepsini ekleyin ve kalan tavuğu koyun. Yumurtalı karışımı, tavukların üstüne boşaltın. En son kalan pudra şekerli cevizi ekleyin. Yanlardan taşan yufkaların aralarına yağ sürerek üst üste kapatın. Cok fazla kat olmasını istemiyorsanız üstüste gelen yufkalardan bazı parcaları kopartıp kenara ayırın. Yufkanın en üstünü iyice yağlayın. Üstü kızarana kadar 20-25 dk. Pişirin 210 derecede, daha sonra dereceyi 180 dereceye getirip 10-15 dk. daha pişirin. Arzuya göre üstüne, pudra ve tarçın serperek servis edebilirsiniz.
Etiketler:
Tavuk yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Katagoriler
- Tavuk yemekleri (6)
0 yorum:
Yorum Gönder